Matoppskrifter

Det hender medlemmene har laga noe godt...

foccacia.jpg

Zomby_Woofs FOCCACIA

  • 1 kg hvetemel

  • 1 pakke tørrgjær

  • ca. 1 1/2 teskje Maldonsalt knust i håndflaten

  • en klype rosmarin


Røres lett sammen.

Mye olivenolje
Mer vann enn du tror

Eltes for hånd. Mulig noe av hemmeligheten ligger i at jeg ikke nielter til jeg pådrar meg senebetennelse? Heves til dobbel størrelse. 

Konsistensen skal være så den legger seg litt utover i langpanna for egen maskin. Ikke røre, men ikke i nærheten av en vanlig fast brøddeig heller.

Så heller man en god klunk olje i langpanna og smører utover før man har i deigen, så 'heller' man over deigen. Prikker hull i den og drar den ut med fingrene. Helt gjennom deigen, ikke være forsiktig.

Strø over et par gode klyper Maldonsalt og rosmarin, helst fersk og revet for hånd. Hell en klunk olivenolje over også.
Så inn i varm ovn, ca. 250 grader, ca 20-25 min til den får farge. Kjøles ned og rives opp i passende biter.

©2018 by Oslo VinylKlubb