Matoppskrifter
Det hender medlemmene har laga noe godt...
Zomby_Woofs FOCCACIA
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjær
ca. 1 1/2 teskje Maldonsalt knust i håndflaten
en klype rosmarin
Røres lett sammen.
Mye olivenolje
Mer vann enn du tror
Eltes for hånd. Mulig noe av hemmeligheten ligger i at jeg ikke nielter til jeg pådrar meg senebetennelse? Heves til dobbel størrelse.
Konsistensen skal være så den legger seg litt utover i langpanna for egen maskin. Ikke røre, men ikke i nærheten av en vanlig fast brøddeig heller.
Så heller man en god klunk olje i langpanna og smører utover før man har i deigen, så 'heller' man over deigen. Prikker hull i den og drar den ut med fingrene. Helt gjennom deigen, ikke være forsiktig.
Strø over et par gode klyper Maldonsalt og rosmarin, helst fersk og revet for hånd. Hell en klunk olivenolje over også.
Så inn i varm ovn, ca. 250 grader, ca 20-25 min til den får farge. Kjøles ned og rives opp i passende biter.